Het team

Leer ons Chinees eten

De VeteraanDe Veteraan
Niemand at vaker Chinees dan de Veteraan. En bespaar je de moeite, hij is niet meer in te halen. Het gerucht gaat dat hij in zijn eentje verantwoordelijk is voor de complete omzet van een Chinees restaurant in de binnenstad van Groningen.
De Hooivork
Getuigen spreken met een mix van verwondering en walging over de wijze waarop hij onbeschrijfelijke hoeveelheden bami gelijktijdig op de vork neemt. Niets doet vermoeden dat we hier wel degelijk met een fijnproever te maken hebben.
De Rookie
In 2011 werd zijn talent opgemerkt door de rest van het team. Sindsdien wordt hij zorgvuldig afgeschermd van de buitenwereld en volgt hij een intensief en uiterst geheim trainingsprogramma. Nu nog ruwe diamant maar een juweel in wording.
De Slootgraver
Anders dan zijn naam doet vermoeden is de Slootgraver de meest matige en vooral de meest verfijnde eter van het team. Waar anderen spreken over zoet of zuur spreekt hij over opmaak, textuur en smaken die wel- of niet bij elkaar komen.
De Bunkeraar
De reservespeler van het team, vaak schitterend door afwezigheid. Kwaliteit zegt hem weinig, bij de Bunkeraar draait het om de kwantiteit. Met zijn aanleg voor morbide obesitas staat een Chineesje voor hem gelijk aan een potje Russische roulette.